Liefdevolle aandacht voor het laatste afscheid...

Een persoonlijke uitvaart op maat...

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering...

Dag en nacht bereikbaar: 0521 519016

Zijden lijkwade – waardig alternatief voor de kist

Kiest u voor een kist of een lijkwade? Als nabestaande krijgt u de keuze of de overledene moet worden opgebaard op een bed of een divan, in een kist of in een lijkwade. Bij het begraven of cremeren moet u kiezen tussen een doodskist of een draagbaar met lijkwade.

Als uitvaartonderneemster help ik u graag bij het maken van die keuze. Tri Limes Uitvaartzorg heeft zelf een collectie zijden lijkwaden. Maar wilt u liever een kist dan is dat geen enkel probleem.

Zijden lijkwade

Zacht, vriendelijk en milieuvriendelijk

Een lijkwade is een grote lap textiel, van katoen of van zijde, waarin een overledene wordt gehuld. In de oudheid was dit een gangbare manier om een overledene in te begraven. Tegenwoordig is het in ons land weer toegestaan om in plaats van een kist een lijkwade te gebruiken.

Een zijden lijkwade zorgt voor een zachte en vriendelijke omhulling van de overledene en is minder hard en afstandelijk dan een doodskist. Het bedekt het lichaam, zonder dat de contouren scherp zichtbaar zijn. U kunt als afscheidsritueel de wade elke dag een beetje verder dichtvouwen. U kunt er ook voor kiezen de wade zover dicht te vouwen dat alleen het hoofd zichtbaar is.

Een zijden lijkwade is een milieuvriendelijke manier van begraven of cremeren. Het lichaam ligt enkel op een baarplank, gemaakt van planken of hazelaarstakken, stevig genoeg om het lichaam te dragen.

Als u bij leven een lijkwade aanschaft weet u zeker dat u op de gewenste manier wordt opgebaard en begraven of gecremeerd.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer weten over zijden lijkwades of wilt u een lijkwade bestellen? Bekijk dan mijn collectie zijden lijkwades of neem per mail of telefoon contact met mij op.

© 2013 - 2019 Tri Limes • Realisatie: Websiteam in samenwerking met Studio Impact