Een persoonlijke uitvaart op maat...

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering...

Liefdevolle aandacht voor het laatste afscheid...

Dag en nacht bereikbaar: 0521 519016

Wat te doen na overlijden

Direct na het overlijden van uw dierbare is het goed om eerst tot bezinning te komen en familie en andere betrokkenen te bellen. Daarna neemt u contact op met uw huisarts of overlegt u met de medewerkers van het ziekenhuis of verpleeghuis. U kunt mij ook al bellen, ik ben dag en nacht bereikbaar.

Verklaring van overlijden

De huisarts of dienstdoende arts stelt de dood vast en schrijft een verklaring van overlijden. Daarmee kan bij de burgerlijke stand van uw woonplaats aangifte van overlijden worden gedaan. U kunt dat zelf doen of door mij laten verzorgen.

Verzorgen van de overledene Opbaring in lijkwade

Als u mij belt spreken we af hoe laat ik naar u toe kom om de overledene te verzorgen. Wilt u zelf uw dierbare verzorgen of mij daarbij helpen? Dat is geen enkel probleem. We bespreken samen hoe en waar de overledene wordt opgebaard: thuis of elders, op een bed, in een kist of bijvoorbeeld in een zijden lijkwade.

Regelen van de eerste zaken

Op de dag van overlijden wil ik u niet meteen lastig vallen met alles wat geregeld moet worden. U heeft de tijd nodig om tot het besef te komen dat uw dierbare er niet meer is. Daarom beperken we ons tot enkele noodzakelijke beslissingen, zoals:

  • Is er een codicil of testament waarmee we rekening moeten houden?
  • De datum van de uitvaart en de keuze voor begraven of cremeren
  • Welke begraafplaats of crematorium heeft uw voorkeur?
  • Een rouwkaart, ja of nee. U kunt kiezen uit standaard modellen, een serie exclusieve kaarten van Tri Limes of een eigen ontwerp. Tri Limes zorgt voor het drukken ervan.
  • Het wel of niet plaatsen van een overlijdensadvertentie.

De dagen daarna zullen we in goed overleg, stap voor stap de uitvaart voorbereiden.

© 2013 - 2019 Tri Limes • Realisatie: Websiteam in samenwerking met Studio Impact