Elk afscheid is de geboorte van een herinnering...

Liefdevolle aandacht voor het laatste afscheid...

Een persoonlijke uitvaart op maat...

Dag en nacht bereikbaar: 0521 519016

Uitvaart voorbereiden

In de dagen na het overlijden zullen we samen de uitvaart voorbereiden. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen help ik u bij het maken van keuzes en het vaststellen van een draaiboek. Zo komen we stap voor stap steeds dichter bij de afscheidsbijeenkomst en de crematie of begrafenis.

Verschillende mogelijkheden

Elke uitvaart is anders, want over veel zaken moeten eigen beslissingen worden genomen:

  • De afscheidsbijeenkomst. Wat is de sfeer die bij u en uw familie past? Wie heeft de leiding? Waar wordt het gehouden, in de kerk, de aula of misschien bij u thuis? Wordt er gesproken en wie zijn de sprekers? Is iedereen welkom of gebeurt het in kleine kring? Wie gaan de overledene dragen? Is er muziek? Wilt u bloemen, los of als bloemstuk? Komt er een programmaboekje? Worden er foto’s of films gemaakt als herinnering aan de plechtigheid?
  • Afscheid en condoleance. Hoe nemen de mensen afscheid van de overledene en hoe kunnen ze de nabestaanden hun deelneming betuigen?
  • Het vervoer. Kiest u voor rouwauto’s, een lijkkoets, boerenwagen of eigen vervoer? Of gaat u lopend naar de begraafplaats of kerk?

Na de uitvaart

Na de uitvaart volgt een periode van rouw. Ook moet er nog veel geregeld worden. Daarom kom ik dan graag nog een keer bij u langs om de uitvaart te bespreken en te kijken of ik op het gebied van nazorg nog iets voor u kan betekenen. Ook het versturen van dankkaartjes kan dan aan de orde komen.

© 2013 - 2019 Tri Limes • Realisatie: Websiteam in samenwerking met Studio Impact