Liefdevolle aandacht voor het laatste afscheid...

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering...

Een persoonlijke uitvaart op maat...

Dag en nacht bereikbaar: 0521 519016

Kinderen en een uitvaart

Soms krijgen ook kinderen te maken met het overlijden van een dierbare of worden wij geconfronteerd met het overlijden van een kind. En al druist dit tegen ons gevoel in, het is wel belangrijk om hier bij stil te staan.

Kinderen bij een uitvaart

Bij het overlijden van een ouder of ander naast familielid hebben kinderen ook een eigen rouwproces. Daarom is het belangrijk dat kinderen de aandacht en ruimte krijgen voor het uiten van hun gevoelens.

In overleg met u bespreek ik de mogelijkheden om kinderen bij het afscheid te betrekken. Dat kan door het bekijken of aanraken van de overledene, het voorlezen van een verhaal of het maken van een tekening of herinneringsdoos. Ook bij de uitvaart is er altijd een vorm te vinden voor de inbreng van kinderen en vaak komen de kinderen zelf met een idee. Zoals het versieren en aansteken van een kaars, het oplaten van ballonnen, het maken van een filmpje of iets anders…
Een kind zal op zijn of haar eigen, natuurlijke manier omgaan met de dood. In de dagen tussen overlijden en uitvaart zie ik kinderen vaak een groeiproces doormaken, waardoor zij in staat zijn om goed met het verlies om te gaan.

De uitvaart van een kind

“Er is niets ergers dan het verliezen van een kind.” Ondanks het gevoel van totale verbijstering en peilloos verdriet is het belangrijk dat u aandacht besteedt aan de voorbereiding van een passend afscheid. Ik zal u daarbij zoveel mogelijk bijstaan en aangeven wat de mogelijkheden zijn.

© 2013 - 2019 Tri Limes • Realisatie: Websiteam in samenwerking met Studio Impact