Een persoonlijke uitvaart op maat...

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering...

Liefdevolle aandacht voor het laatste afscheid...

Dag en nacht bereikbaar: 0521 519016

Berber de Haan – uitvaartverzorger

Berber de Haan 1

Mijn overstap naar het werken als uitvaartverzorger is een keuze op latere leeftijd geweest. Een keuze die ik volledig met het hart heb gemaakt met het doel om in de uitvaartbranche meer openheid te scheppen en nieuwe mogelijkheden aan te bieden.

 

Ik heb al jong van heel dichtbij de dood ervaren en te vaak moeten vaststellen dat een uitvaart als een soort algemene standaard werd uitgevoerd. Elke dode heeft een uniek leven geleid en daar op zijn of haar wijze eigen geliefden in betrokken. Daar hoort naar mijn overtuiging een afscheid bij dat past bij dat leven en de achterblijvende geliefden. Traditie en gewoonten zijn goede zaken, die houvast kunnen bieden op moeilijke momenten. Door er een eigen invulling aan te geven wordt het afscheid een gebeurtenis om met voldoening op terug te kijken. Zelfs in het grote verdriet om het overlijden van een geliefde is deze voldoening mogelijk. Een goed afscheid is de start van een goed rouwproces.

Eerder was ik werkzaam als directiesecretaresse, als manager van het landelijk bureau van een grote vrouwenorganisatie en als adjunct directeur van een landelijke milieuorganisatie. Na jaren van vrouwenemancipatie en van het coachen tot milieuvriendelijke leefstijlen bleek voor mij de tijd gekomen om mij dienstbaar op te stellen aan de overledene en zijn of haar nabestaanden.

Snel organiseren, overzicht houden, luisteren en coachen, het zijn allemaal aspecten die in het uitvaartwerk van belang zijn. Mijn werkervaring van vele jaren en de eigen levenservaring zijn onmisbaar om dit werk goed te doen. Na het volgen van een beroepsopleiding (Meander uitvaartopleidingen) heb ik in 2006 besloten een eigen bedrijf te starten: Tri Limes Uitvaarzorg en –begeleiding.

© 2013 - 2019 Tri Limes • Realisatie: Websiteam in samenwerking met Studio Impact